Expozitia Naţională-Concurs de pictura, icoane pe lemn şi sticlă

Expozitia-concurs nationala de icoane, cu tema ,,Rugamu-te Tie!”,, ajunsa la editia a XII-a, organizata de Centrul  Judetean pentru Conservarea si Promovarea  Culturii  Traditionale  Arges,  muzeul  judetean, Arhiepiscopia Argesului  si  a Muscelului . Prin acest  concurs s-a dorit a omagia: asezarea primului  Scaun mitropolitan  din Tara Romaneasca, la Curtea de Arges.

Au participat 75 de expozanti veniti din toata tara: Brasov, Oradea,  Pitesti, Suceava, Bucuresti, Iasi,  Birlad, Ramnicu Valcea, Alba Iulia, Cluj Napoca, Dimbovita, Braila, Tirgoviste si alte zone.

180 de lucrari au  fost  expuse  la Galeria de Arta Naiva a Muzeului  Judetean Arges, vizitatorii  apreciind alaturi de celelalte picturi pe lemn si sticla, maniera traditionala ortodoxa, originalitatea si autenticitatea, cu respectarea canoanelor  si a stilului bizantin.

Aprecierile  au venit din partea unor distinse personalitati: P.S.  Arhiepiscop  al Argesului  si Muscelului  Calinic  argeseanul conf.  unic.  dr.  Spiridon  Cristocea, director al muzeului  Judetean Arges,  dr. Sorin  Mazilesuc, director  al Centrului  Judetean  pentru Conservarea  si Promovarea  Culturii  Traditionale Arges, ec. dr. Constantin Nicolescu , presedintele CJT Arges.

La festivitatea de premiere, in aplauzele  asistentei, presedintele  juriului  a anuntat  ca in acest  an – 2010, MARELE  PREMIU merge in Teleorman, el fiind  acordat  lui  Liviu  Florin Dumitrescu, din Alexandria, lucrarea distinsa purtind numele de ,,Rastignirea Domnului”.

About these ads

2 Răspunsuri to “Expozitia Naţională-Concurs de pictura, icoane pe lemn şi sticlă”

  1. Esti un ALES! Dumnezeu sa te poarte in grija SA.
    Felicitari pentru ceea ce faci!

    Cu mult drag, cais

  2. Andreea Alina Says:

    felicitari pentru premiu.. si eu intentionez sa particip anul acesta la sectiunea „icoane pe sticla” si chiar as fi bucuroasa daca mi-ai impartasi din experientele traite pe parcursul intregului concurs:)

Lasă un răspuns

Completeaza detaliile de mai jos sau apasa click pe una din imagini pentru a te loga:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Urmărește

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 8,194 other followers

%d blogeri ca acesta: